Tuesday, October 17, 2006

تهیه مرباها و کمپوت ها

2- طرز تهیه مرباها

مربای آلبالو با عسل (خام)

مواد لازم :آلبالو یک کیلوگرم،عسل750گرم،وانیل یک دوم قاشق مربا خوری

طرز تهیه :دمهای آلبالو را می گیرند و آن رامی شویند بعد هسته های آن را با چوب کبریت نوک تیز و یا دستگاه مخصوص هسته گیرخارج می کنیم بطوریکه سر آلبالو سوراخ نشود آلبالوها را در ظرف چینی می ریزیم و سپس عسل را25 الی30درجه سانتی گراد گرم کرده و با وانیل لابه لای آلبالوها پخش می کنیم و می گذاریم اقلا" یکی دو روز در یخچال مانده و جا بیفتد.

مربای گیلاس با عسل

طرز تهیه:آن مانند مربای آلبالو با عسل تهیه می گردد.

مربای هلوباعسل(خام)

مواد لازم:هلوی رسیده یک کیلوگرم،عسل 750گرم،هل به مقدار کم

طرز تهیه:هلو را پوست کنده و یا با پوست از وسط نصف کرده و هسته آن را خارج می کنیم هل را با عسل گرم شده مخلوط کرده و لابه لای هلوها می ریزیم و یکی دو روز آن را در یخچال نگهداری نموده و سپس مصرف می نماییم.

مربای زردآلو با عسل

طرز تهیه:مانند مربای هلو با عسل است بدون اینکه زرد آلو پوست گیری شود.

مربای گل سرخ باعسل(خام)

طرزتهیه:برگ گل سرخ تازه می کوبید تا له شود.از گل سرخ خشک شده هم می توان مرتهیه نمود،منتهی بایستی قبلا"آنهارادرآب خیس کرده و بعدگل کوبیده آماده شده رابه نسبت مساوی با عسل مخلوط کرده و سپس کمی وانیل یا

هل به آن افزوده شودودریخچال بگذارید.

این کارباپودرگل سرخ هم می توان انجام دادبدین ترتیب که عسل وپودرگل سرخ(ازهرکدام200گرم)رادرمخلوط کن می ریزیم ومقدارکمی آردگندم به آن اضافه می کنیم ومخخلوط می نماییم تاصورت خمیری درآید.

مربای به باعسل(پخته)

طرزتهیه:به راتمیزکرده وقسمت وسط آن رابیرون آوریدوسپس آن راقطعه قطعه کرده دریک ظرف آب ریخته وبجوشانیدتانرم شود.سپس آن راآبکش کرده ویک ونیم لیوان آب حاصله رامجدا"درظرف ریخته ودوبرابرآن آب

عسل اضافه نموده وبجوشانیدسپس قطعات آبکش شده راتوی شیره جوشان ریخته وباحرارت کم آهسته بجوشدوقتی

قطعات به شفاف شدآن راازروی آتش برداریدودرظرفهای مخصوص ریخته ومصرف نمایید.

کمپوت میوه های خشک با عسل:
میوه های خشک مورد نظر را پس از شستن در ظرفی قرار می دهند و روی آنها آب می ریزند و جهت شیرین کردن آن در صورت لزوم مقداری عسل بسته به نوع میوه اضافه می نماییم و می گذاریم یکی دو شب خیس بخورد تا شیره غلیظی بیاندازد. به کمپوت آماده شده می توان آب پرتقال یا لیمو اضافه کرد (چنانچه آب لیمو با مواد استفاده مورد نظر شما سازگاری داشته باشد.)

کمپوت میوه های تازه با عسل:
چند عدد سیب، پرتقال، گلابی را خیلی ریز به اندازه یک سانتی متر خرد کنید کمی عسل و وانیل به آن اضافه کرده و در آخر کمی آب سیب یا پرتقال روی آنها افزوده شود و پس از سرد شدن در یخچال مصرف شود.

No comments: